6X1600 ЛИНИЈА за отсекување

6X1600 ЛИНИЈА за отсекување

 

Линијата Slitter се користи за пресекување на тенка челична лента во калем на неколку тесни ленти со одредена големина.Пресечните ленти потоа се премотуваат во калеми, за кои се произведуваат заварени цевки, ладно формирани делови и преса.

 

Линиите се составени од високопрецизни шлицови со брзо менување на алатот за сечење, уред за затегнување и повратник.Без назадување со висок капацитет.Екстракција од намотки без ленти.Балер за отпад или сечкачи за отпадоци.Подвижни уреди за затегнување со вградено нивелирање.

 

Кола за намотка→ Откачувач → Излупувач и израмнувач на серпентина → Смолкнување за сечење → Поминувачки мост → Водечка единица→ Машина за сечење → Балер за отпадоци→ Акумулатор за јами → Пред-сепаратор→ Единица за затегнување, сепаратор за преклоп → Повторно намотување → Автомобил за празнење на калеми→ (вртење).Хидрауличната единица и контролата на PLC.

 

СПЕЦИФИКАЦИИ:
- Материјал што треба да се обработи : Топло валани, ладно валани челик.
- Јачина на принос : Макс.460 MPa
- Дебелина на материјалот : 0,4-4,0 мм
- Ширина на рез : 500~1600мм
- Парче за сечење : 5-30
- Брзина на линијата : Макс.80м/мин
- Тежина на сурова намотка : 25.000 кг
- Мин.ширина на процепот : 50 мм
- Вкупна моќност : 210 kW

машина за сечење на намотки машина за сечење на намотки машина за сечење на намотки машина за сечење на намотки машина за сечење на намотки


Време на објавување: Мар-03-2023 година

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја